2009. augusztus 31., hétfő

Desszert a babának

Sokszor látom, hogy már egész pici korban hozzászoktatják a babákat a fehér méreghez, a cukorhoz. Kezdjük ott, hogy még mindig vannak olyan kórházak, ahol cukros vizet, vagy teát adnak az újszülötteknek. De ha szerencsénk van, és mi nem ilyen helyen szülünk, akkor még mindig ott van az esély arra, hogy az anya kövesse el azt a hibát, hogy ideje korán ad a babának cukrot. Például sokan a vizet, tápszert, első főzelékeket is cukrozzák. De itt még nincs vége… Mikor már kicsivel nagyobb a baba jöhet a kóla és más cukrozott üdítő, majd a legkülönfélébb csokik, pudingok és sorolhatnám…

De vajon tisztában vagyunk vele, hogy mit teszünk gyermekünk egészségével, amikor hódolunk az ízlelőbimbói kívánságainak?

A cukor elvonja a szervezetben lévő vitaminokat és ásványi anyagokat. Pl. a csontokból kivonja a kálciumot, így csontritkulást is okozhat Továbbá az emésztés során alkohollá alakul a testünkben, így nagyon intenzíven savasítja a szervezetet, ami rendkívül megterheli az immunrendszerünket a vele szembeni harcban. Terheli a májat. Majd ha túl sokat fogyasztunk, a zsírok kötik meg ezeket a mérgeket, és pakolja le a szervezetbe zsírpárna formájában. De kártékony hatással van az idegrendszerre is. A túl korai candida veszélyről nem is szólva!!! Ráadásul úgy működnek, mint a drogok. Gyors rászokást eredményeznek.

Szóval biztos ezt akarjuk tenni a mi féltve őrzött kincsünkkel, a gyermekünkkel?

Hisz mi vagyunk a felelősek gyermekünk egészségéért. Nekünk kell nagyon tudatosan, odafigyelve vigyázni rá.
Szóval én meghoztam a magam döntését: a kisfiam még nagyon-nagyon sokáig nem fogja ismerni a cukor és csoki ízét.

De akkor mivel kedveskedjünk neki?

Én összehoztam a kellemest a hasznossal. Van egy olyan folyékony vitamin, aminek kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma, így óriási az immunerősítő hatása, ugyanakkor kifejezetten finom.

A mi babánk kb. 2 hetes kora óta napi szinten kapja ezt a vitamint. És mondhatom: IMÁDJA! Most ha meglátja reggel a kezemben a sötétvörös folyadékot, sikoltozik, jár keze-lába, és alig bírja kivárni, hogy végre megkapja a maga desszertjét.

Miről beszélek? Itt olvashatsz részleteket!>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése