2009. augusztus 17., hétfő

Mintha hájjal kenegetnének…




A zsír nem hizlal. Sőt! Szüksége van a szervezetnek nagy mennyiségű zsiradékra.
Ez igen csak meglepő állítás ma, amikor a zsírszegény diéta őrülete körül forog a világ.

De vajon, elgondolkodtunk-e azon, hogy miért nem fogyunk a sok sanyargatás ellenére sem. Vagy épp hogy lehet az, hogy még újabb plusz kilók ugranak fel a teljes „aszkéta” életmódunk mellett?

Mert bizony igen is hatalmas szüksége van a szervezetünknek a zsírokra. Persze nem mindegy, hogy milyen zsírt fogyasztunk. Jó minőségű telítetlen zsírokra van szükségünk, amik meg tudják kötni a savakat, és így kipucolják azokat a testünkből…

Igen, megint helyben vagyunk: ismét a sav-bázis egyensúlynál kötöttem ki. Hisz ha egészségesek szeretnénk maradni, vagy azt visszaállítani, ezt az egyszerű képletet kell csak a figyelem középpontjába helyezni.

De térjünk csak vissza a „jó zsírokhoz”. Mégis ehhez hogyan lehet hozzájutni?



Az avokádó például 80%-ban telítetlen zsírokból áll. De hát valljuk be, azért nem lehet minden egyes sarki közértben hozzájutni Magyarországon.
Hozzáférhetőek viszont a halak, amik omega 3-at tartalmaznak, illetve a jó minőségű hidegen sajtolt olajak. Pl. olíva, lenmag, szőlőmag olaj

De táplálék kiegészítő formájában is hozzá lehet jutni. Így minden nap garantáltan bekerül a szervezetünkbe a szükséges mennyiség.
Én ezt a kapszulát fogyasztom az olajak mellett még>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése