2009. július 7., kedd

Prevenció

Sajnos, még mindig ott tart a magyar egészségügy, hogy ha szóba kerül a prevenció fontossága, akkor ők a betegség korai felismerésére tudnak csak gondolni, tisztelet a kivételnek.

Pedig már vannak országok, ahol az a hozzáállás járja, hogy az a jó orvos, akinek kevés a betege, mivel mindenki arra törekszik, hogy megelőzzön, ne pedig tüneteket kezeljen, és egy épp hogy elfogadható állapotot tartson fenn.

Sajnos, ez az ország nem a miénk.
Nálunk továbbra is betegségügy van és gyógyszermaffia.

Ha tehetik az orvosok, gyógyszert írnak fel, lehetőleg többet is ugyanarra a problémára, aminek vannak természetesen mellékhatásai. Így arra is szükséges gyógyszer. Aminek szintén vannak… Sorolhatnám napnyugtáig.

Elszomorító, hogy mi emberek pedig úgy vagyunk „idomítva”, hogy meg se kérdőjelezzük ennek a helyességét! Mert amit az orvosom mond, az úgy is van!

Sajnos, a közvetlen környezetemben is látom, hogy az elméletileg magas vérnyomással küzdő hölgy, aki 4-5 féle vérnyomás csökkentőt szed naponta, azzal szenved, hogy valahogy ébren maradjon, mert kórosan alacsony a vérnyomása már. Az egyéb tünetekről nem is beszélve.

Tévedés ne essék! Nem állítom, hogy a gyógyszerek teljesen kiiktathatóak lennének az életünkből. Legalábbis nem azonnal. Viszont egyben biztos vagyok: ha te egyetértesz velem, csak egy módon tehetsz ez a helyzet ellen. Ha te magad úgy döntesz, hogy igenis az egészséget választod! És még addig, amíg nem késő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése